Friday, January 2, 2009

careful.

hari ni saya belajar sesuatu yang baru.
not necessarily 'new', but something... "new".

like, "new" 'new'.

nevermind that.

today, i found out the real meaning of the term "opportunist".

a person who really can get the best as much as he can out of you.

secara logik, atau tidak manusia tersebut mampu untuk mempengaruhi persekitaran, atau menggunakan apa sahaja taktik aneh sebaik mungkin untuk mendapatkan apa yang mereka mahu, sungguhpun selama ini cara tersebut sama sekali tidak diambil peduli. or worse, they don't even bother to waste their (read: at least) thoughts and ideas how to get what they (might) want.

mampu untuk membuatkan anda berkata "TIDAK" kepada perkara yang anda sama sekali TIDAK HINGIN lakukan.

bound & tied by chains of guilts and choices. definiltely it'll leave you with no other alternatives.

oh, sekiranya perkara ini terjatuh ke atas batang hidung anda,
....
...memang sakit hati. aha.







prick.

saya terasa mahu share pengalaman ini bersama anda. ada yang terasa sudi mahu berkongsi dengan saya?

2 comments:

rene vs roma said...

itulah pentingnya pengalaman. terima, belajar dan bertindak bila perlu. bagus utk learning process. so di masa hadapan u dah tahu mcm mana nak handle. ilmu pun penting. tak ada ilmu org senang2 pijak kepala kita walhal menda tu boleh kita kawal.

think fast and think smart.

me and kak sha selalu ada untuk u..

The Tatie said...

:D
always look at the bright side of things.

...are you lost, or incomplete?

Custom Search