Wednesday, February 3, 2010

Up-fcuking-dates, yo!

Haha.. macam nak buat entry, like, one entry per month je. Jeles gak tgk member aku update entry dekat tiap hari. Tengok Nad, siap upload pics kaw2 lagi.. haha! (Jgn mare yeeee Nad.. hehe :3 )

Aaanyway.

Just to let you guys know, I've been kinda busy lately. Have just finished the mixing (even tho not actually finalizing it.. pfft) for OUR first single entitled "Insomnia". Yep, OUR band, BEATBURNS, which means, I am one of them :D And for those yang nak (KALAU nak la kan) dgr, just gimme your email, and I'll send you the song. Mmg nak give away je. Apa barang jual2 CD ni. Haha. But yes, we do have actual plans to come up with a Demo EP which will be released soon enough, early this year. And whole lotta plans.. which will be updated soon. Hee. :3


Introducing, Beatburns. (L to R: Nik, Gas, Celine, Aaron, err.. aku)

And oh, speaking of mixing2 ni, aku nak la cerita satu benda. Ada satu band ni, pernah jugak la record ngn aku. Well, to cut it short, even tho memakan masa berbulan (due to memasing punya commitment mcm haram tightnye termasuklah aku, undeniable), akhirnya siap. Dan aku akui, product tu BELUM finalize lagi, dan betapa bodohnye, aku bagi semua raw data files kat diorg. And guess what? It turns out tiba2 dia kata mix tak best la apa la.

Bengong kan? Dah terang2 aku kata, benda tu belum final lagi, aku suh dengar dlu, kasi input mana yang kurang, aku buat balik, tup2 dia dok maki caci apa suma. Siap nak mintak balik separuh payment yang aku dah amik (nasib baik aku amik separuh, kalau tak satu sen pun aku tak dapat. Pandai gak aku. Kuikuikui). Bendanya dah habis, cuma nak touch up je pun.

Dan paling best, tup2 aku tgk dia dah siap upload kat facebook as video, PAKAI PRODUCT AKU. siap HQ video lagi. hahaha.

Hahaha. Kalau tak best, bro, takyah la pakai hasil kerja aku yang cacat macat tu. Buat la balik kat JD Pop Shuvit from zero. Bayar la RM1k per song. Kan? Tak pun suh la Greg Henderson mix, hantar master kat Rick Rubin. Kan korg kaya? Nasib la aku ni penyabar time nak record - kalau sampai power chord pun nak tanya aku balik "apa tu eh". Beli multieffects mahal, tapi tak tahu ada tuner kat dalam tu. Aku siap bagi lagi tips nak reformat balik lagu supaya kemas, tak nampak macam budak sekolah baru belajar main instrumen. Ni nyanyi pun mcm nak taknak. Sibaik tak blast mic si Saiful. Kalau kena ngn JD, kompem dia halau balik. Hai.. manusia2. Takpelah, good luck weh. Semoga kalian menjadi band yang terkenal suatu hari nanti. :)

Ah well. That's life.

Tu bi kontiniuddddd.


dessert bite: te best is yet to come. :3

7 comments:

Azri Rotten said...

congratz bro! kalau nak aku jualkan stuff ko pun tadehal. ko punye quality mkn duit, nak bg free buat ape. aku minat yg raw2 mcm active minds & shitlickers so ade reason ar kalau stuff kitorang murah or just bg free. band ko standard "band carik rezeki" so ape salahnye kalau ko terus carik rezeki. at least ko mkn sumthing yg ko produce dari ko keje kilang tp product yg kilang tu kluakan jual kat ko dgn harge mahal. selamat maju jaya!

El Moe de la Rocha said...

hhahahaha.. gile philosophy ko bro! kalau ko amik major, kompem lepas PHD! :p

Nadia said...

mangkuk sungguh nama Nad tu naek eh. wahahaaa -- !!

takpe, tumpang glamer kat blog ko :3

AAAND --

CONGRATSSS ko setapak (bertapak-tapak sebenarnya) lebih maju ke destinasi impian ko!! YEY!

aimi j. said...

u didn't get the memo about my blog eh mo? hehe.. it's sheer-whispers.blogspot.com.. i lost d old blog no thx to google accounts.. *sigh :(

Azri Rotten said...

hahaha just care berfikir je. aku rase kat malaysia ni ko pandai camane pun ko still slave. malaysia ade tuhan sendiri. hahaha

Nadia said...

oh btw gambar itu cantekkk XD

adriana elisa roslan said...

yeay...mau:)

...are you lost, or incomplete?

Custom Search