Friday, October 30, 2009

Mangkuk Betul.

Pagi ni aku pulang bekerja, setelah semalam cuti emergency (alfatihah kepada arwah pakcik aku, moga² roh beliau dicucuri rahmat).

Dan pagi ni, mood aku berubah lagi, kepada mood yang lagi macam cilabi.

Kat bawah monitor aku, ada la seketul miniature Buddha (takpun dewa apa tah, mana aku tau), dan paling best, dah melekat dengan gam.

No offense la, aku takde ralat pun kalau dia nak taruk besar mana sekali pun, IF ONLY cubicle aku ni tak berkongsi, i.e cubicle setiap seorang satu.

Tp masalahnya, dah la berkonsi cubicle, dan meja ni bukan bapak dia yang beli suh buat keja. Aku faham la, mungkin dia seorang yang bagus, igt tuhan 24 jam (even aku pun mengaku aku tak se"zealot" tu), but, do you even have to stick it up to ur desk, and yet it's gonna be used by other ppl, especially when working in a multiracial company, with different creeds and beliefs each.

Bukannya aku ni nak discriminate ke racist ke apa ke, but at least, if u're a considerate person, u'd care abt how other ppl feel as well. AKU BOLEH JE NAK TARUK BINGKAI AYAT KURSI kat meja aku ni. Paling koman pun sticker Bismillah. Tp bila fikir secara logik dan rasional, meja ni pun org lain nak pakai. Sgt² annoying bila aku nak buat kerja, pastu kena tenung benda tu. Nak alih kang, tak boleh sebab dah melekat. Nak cabut kang, mmg bertumbuk. Dahla minggu² sebelum ID aku selalu kena move, folder database Notes aku suka-suki pegi delete. Abah dia?

Aku tgk yang lain seagama dgn dia pun 'alim' jugak. Tapi takde la sampai ceni. Semuanya jenis yang "kalau dah tuhan mmg di hati tu, takde hal la". Atau mungkin mamat ni tak yakin kot dgn diri dia.. haha.

Serius, aku takde masalah dengan agama lain. I got no time to discriminate (ayat Marily Manson). Aku lepak umah kawan² aku, dgn dalam rumah ada mcm² objek agama mereka, dan aku takde hal pun, sebab AKU MASUK RUMAH DIA, dan aku HORMATI pegangan mereka. siap aku boleh borak pasal religion, kongsi² wisdom, okay je. No problem. And yet, we're all close gila babs. But some ppl are just ignorant.

Mcm ni ke ONE MALAYSIA? Pffft. Yeah fucking right.

3 comments:

SuLtry TempTrEss said...

ko slow talk jeh la...habesh cer... ckp kt tuan nyer samik... "give respect n take respect man!"

Gary Ooi said...

Want me to help you take it out? I have no problem with Buddha..lol..

ambik watercolour go paint it..lol!

azza said...

hoho...slow talk ngn die ar..
kalu x phm gak kasi cabot jerk~hahaha

...are you lost, or incomplete?

Custom Search